divendres, 16 de gener del 2015

La lectura amb els bebès.



Durant tota la nostra trajectòria com a editorial, ens hem trobat en diverses ocasions amb les preguntes de mares i pares, compromesos amb l’educació dels seus fills i filles, sobre l’edat recomanada d’un determinat llibre o conte, ja que n’hi ha molts que volen que els seus fills i filles comencin a familiaritzar-se amb els llibres des de ben petits.

En molts casos es tracta de nens i nenes que encara són bebès, és a dir, que no presenten l’edat indicada per a aprendre a llegir ni de bon tros saben fer-ho, per la qual cosa molts pares i mares tendeixen a comprar llibres joguina, un greu error segons la nostra humil opinió.





Des del moment del naixement, un nadó comença a aprendre. Simplement parlant-li, comença a desenvolupar les capacitats lingüístiques amb les quals serà capaç, en un futur, de llegir.

Fins que un infant no desenvolupa aquestes destreses i la capacitat per a començar a llegir, la millor cosa que podem fer és llegir amb ell.



Són molts els consells que podem donar sobre la lectura amb un bebè, però per a nosaltres els fonamentals són: juntament amb el nadó i mentre ell visualitza les imatges, nosaltres li llegim el contingut i, sobretot, ensenyem amb l’exemple, és a dir, que ens vegin llegir; creem una rutina de lectura trobant un horari i un lloc determinat per a llegir i, sobretot i el més important, busquem el llibre adequat. (Clicant a cada imatge podreu veure una petita mostra del llibre en concret.)





Des de Queralt Edicions recomanem, per a iniciar els infants en el món de la lectura, el tipus de llibre denominat Àlbum Il·lustrat, que es caracteritza per la unió d’un text amb una il·lustració molt vistosa i plena d’informació, per la qual cosa el bebè, encara que no pugui llegir, és capaç de seguir la història que l’adult li relata a través de les imatges.

A Queralt Edicions tenim diversos contes que es poden classificar dins d’aquest gènere, a més, tot el nostre material de contes presentats en els nostres famosos maletins, són susceptibles de ser contats per adults i seguits per bebès, gràcies a l’alta qualitat de les il·lustracions.

A continuació us deixem amb diversos exemples. Ja sabeu que podeu veure una mostra de cada un clicant sobre les imatges.










Us animem a començar des d’ara mateix, a llegir i a compartir l’amor pels llibres amb els vostres bebès. No tingueu por que els puguin trencar o fer malbé si els intenten manipular, d’aquesta manera també els ensenyem que un llibre s’ha de cuidar i tractar amb afecte.


Podeu trobar molts més llibres per a llegir als vostres bebès a la nostra pàgina web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada