dijous, 9 d’abril del 2015

Les noves aventures del Ratolí Blanc



Després de l’èxit dels dos primers contes de la coŀlecció «Ratolí Blanc», Si us plau! i Gràcies!, publicats ja fa gairebé un parell d’anys, el nostre estimat autor Blas Miras juntament amb la magnífica iŀlustradora Virginia García han seguit aquesta coŀlecció que tracta de les habilitats socials.




Amb el títol: Ratolí Blanc, aprendre a fer amics, aquesta coŀlecció amb un text senzill i dibuixos preciosos, aconsegueix que els nens i nenes es diverteixin mentre treballen les habilitats socials. A través de cada relat aprenen a ser amables, solidaris, a donar les gràcies, a demanar les coses si us plau… que l’amistat és el millor regal, que val la pena cultivar-la.

En aquesta ocasió, els títols dels dos nous llibres són: Ho sento! i Te’l deixo!.




En el llibre Ho sento!, el Ratolí Blanc i els seus amics, l’Eruga, el Caragol, la Petita Tortuga i la Conilla Canyella, estan jugant tranquiŀlament a les bales al pati de l’escola. A mitja partida l’Eriçó interromp el joc, de males maneres, i els obliga a començar de nou. L’Eriçó perd, els pren les preuades boletes de vidre i se les enduu corrent. Recuperaran, el Ratolí Blanc i els seus amics, les bales? Podran resoldre el conflicte amb l’Eriçó?

El relat treballa la importància de reconèixer els errors i demanar disculpes; així com el valor de saber perdonar i ajudar fins i tot aquells que abans s’han portat malament amb nosaltres.

Clicant a la imatge podreu veure una mostra del conte.




En el llibre Te’l deixo!, el Ratolí Blanc ha tardat tot un dia a fer un preciós estel de paper de seda. Els seus amics volen fer-lo volar, però ell no els el deixa perquè té por que es faci malbé o que el trenquin. Un vent fort trenca el cordill i l’estel es perd a l’horitzó. Podrà trobar-lo? L’ajudaran els amics a buscar-lo? 

Com el títol indica, és un conte per aprendre que l’amistat és el millor regal, que compartir sempre és més divertit que jugar sol.

De nou, clicant a la imatge podreu veure una mostra del conte.






La coŀlecció RATOLÍ BLANC està pensada per a primers lectors, encara que la màgia de les seves històries i iŀlustracions la fan recomanable per a «nens» de dos a noranta anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada